Prin Cannes pentru câteva ore...

Planificasem să plecăm din Six-Four-les-Plages destul de devreme, pentru a avea timp să vizităm timp de o zi și prin Cannes. Coasta de Azur și în special orașul Cannes, sunt ca un magnet, iar amintirile plăcute din vara lui 2010, ne-au făcut să ne dorim să nu ocolim stațiunea. Nu aveam de parcurs decât aproximativ 170 km și stabilisem să mergem pe șoseaua de pe malul mării, pe lângă St. Tropez și prin Frejus, apoi pe Corniche d'Or pentru a admira mai bine priveliștea oferită de Marea Mediterană. In călătoria din 2010, am străbătut aceasta zonă, pe DN7, o rută extraordinară peste Massif de l'Estrel. Un drum aglomerat plin de serpentine dar un drum excelent pentru a testa mașina. Din păcate, planul de acasă nu s-a potrivit cu realitatea, pentru că am avut ceva probleme la mașină și în loc să plecăm dis de dimineață, a trebuit să întârziem până târziu spre ora 15 cu reparația de la service. Așa că, fiind în întârziere, am pornit rapid pe autostradă, lăsând priveliștea mării și Corniche d'Or pentru o altă ocazie. Am ajuns la Cannes pe la ora 17, după o călătorie obositoare pe o autostradă excesiv de aglomerată.


Vedere spre Théoule Supérieur


In golful Napoule

Am parcat gratis pe Boulevard du Midi Louise Moreau și am luat-o la pas spre centru orașului. Aveam la dispoziție aproximativ 5 ore pentru a vedea după 4 ani din nou orașul Cannes. Pe dreapta bulevardului se întinde cea mai lungă plajă din Cannes: plaja Midi. Chiar dacă este departe de euforia orașului, plaja este plină de nisip și este accesibilă oricui. Pentru cei care doresc sa facă plajă lângă zona VIP, există plaja de la Palais Festival, o plajă unde am fost și noi în 2010. Este o plajă mică dar cu mult nisip și cu o priveliște directă spre Cannes și Croisette. Desigur, mai există și câteva zone înguste pe plaja de la Croissete, dar acestea sunt situate la extremități, dincolo de spatiile rezervate de hotelurile din zonă.


Blocuri de la malul mării

După ce am parcurs Boulevard du Midi Louise Moreau, am ajuns în Le Vieux Port, locul în care pot fi admirate unele dintre cele mai frumoase bărci și yahturi din lume.


Le Vieux Port


Portul la apus de soare

Am continuat pe Promenade de la Pantiero, un spațiu larg situat în fata primăriei din Cannes. O primărie foarte frumoasă și cu o vedere foarte buna spre Musée de la Castre și biserica Notre Dame d'Esperance, clădirile ce se înaltă impunător în cartierul La Suquet.


In piața de lângă primărie


Musée de la Castre


Primaria orasului Cannes

Ne-am nimerit în Cannes exact după o victorie a echipei de fotbal a Franței la CM din Brazilia. Așa că am asistat și la un spectacol oferit de francezi în mijlocul străzii. Zgomot mult, claxoane de mașini, steaguri și agitație multă.


Cu steagul spre centru...


Bucurie...


Transport cu mașina...

Am pierdut câteva zeci de minute bune asistând la acest spectacol de bucurie, asa că noaptea ne-a prins când nu ajunsesem decât la Palais des Festivals et des Congres. La timp pentru a admira câteva amprente ale actorilor care au trecut de-a lungul timpului pe la Festival, aparente situate pe pavajul din fata clădirii Festivalului.


Un bloc cu zona verde


Amprentele celebrităților...


Parcul de lângă Palat

Lăsarea întunericului, nu a fost o problemă pentru ca am putut să ne plimbăm și să admirăm frumusețea orașului după apusul soarelui. La Croisette ne-a întâmpinat cu luminile multicolore, cu mulțimea hotelurilor și cu forfota de turiști.


Marea la apus...


Timpul ideal pentru picnicul de seara


Plaja de la Croisette

Întinsă pe o lungime de aproximativ 2 km, La Croisette înmagazinează parcă tot luxul din Cannes. Hoteluri care mai de care mai luminate: Carlton, Majestic, Martinez, Chanel sau magazine ale celebrilor designeri de modă, se succed unele după altele pe vestita stradă. Un lucru frumos îl reprezinta mulțimea scaunelor de pe stradă, toate lăsate acolo pentru a te așeza pe ele și a admira întinderea mării. Din păcate, timpul scurt, ne-a limitat să vizităm și partea veche a orașului.


Pe străduțele din Cannes


Seara pe Croisette


Hotelul Carlton


Hotelul este una dintre atracțiile orașului


Un alt hotel luminat excelent


Plimbare pe Croisette

Din Cannes se pot face călătorii cu vaporul spre insula Île Sainte-Marguerite, o insulă plină de păduri și plaje. O insulă ce are o istorie bogată ce atrage pe orice aventurier. Este insula unde omul cu masca de fier a fost captiv pentru 11 ani în fortăreața de aici. De fapt, identitatea acestui prizonier, nu a fost niciodată cunoscută, masca purtată în timpul anilor de detenție, făcând imposibil lucrul acesta. Una din variante ar fi ca el a fost fiul sau fratele ilegitim al regelui Louis al XIV-lea. Alexandre Dumas a fost unul dintre cei ce au imortalizat viata personajului în romanul Cei trei muschetari. Tot pe aceasta insulă se poate vizita și Muzeul Mării. O a doua insulă ce poate fi vizitată cu vaporul este Île Saint-Honorat, o insulă mult mai mică unde se poate admira o priveliște impresionantă cu o mănăstire din secolul al XI-lea situată exact pe marginea apei.
Localitățile din jur, sunt de asemenea foarte căutate de turiști: Frejus în vest, dar mai ales Antibes și Nice în partea de est. Am trecut prin toate trei și Antibes mi s-a părut de departe cea mai frumoasă. Pot afirma că fiecare stațiune din Franța, mai ales cele de pe Coasta de Azur au un farmec aparte și au puterea de a atrage mii de turiști în fiecare an. Poate multe lucruri sunt doar publicitate, dar realitatea este că oricine a ajuns aici, așteaptă cu nerăbdare sa revină în aceste locuri.


Preturi de Cannes


Si o pereche de pantofi de firma...

Vizita la Cannes, a fost o vizită extrem de scurtă, mult prea scurtă fată de ceea ce ne programasem, dar a fost o vizită care ne-a adus putin aminte de momentele frumoase petrecute aici în 2010. Atunci am stat 3 zile, acum doar câteva ore, dar ne vom reîntoarce oricând cu mare plăcere în acest oraș destinat distracției și luxului, în care parcă nimeni nu doarme indiferent dacă este zi sau noapte.
___________________________________________________________
Despre vizita in Cannes din 2010 puteți citi mai multe aici:
http://travel4photo.blogspot.ro/2015/03/cannes-lux-si-celebritate.html
___________________________________________________________

Comentarii