Le Parc Pré Vert - Signal de Bougy

Situat intre Lausanne si Geneva, parcul  din Signal de Bougy , de fapt “Le Parc Pré Vert du Signal de Bougy”, este un parc construit si intretinut de lantul comercial Migros. Signal de Bougy, reprezinta punctul cel mai inalt din inaltimile Aubonne. 
Panorama du Signal de Bougy
Panorama du Signal de Bougy

Situata la 707 metri, zona ofera o panorama unica asupra Lacului Leman si asupra tarmului frantuzesc al lacului. 
Vedere de sus
 Vedere de sus

Parcul Pre-Vert, din comuna Bougy-Villars, a fost deschis inca din 1971 si este un spatiu de distractie pentru toate varstele: de la cei mai mici copii si pana la tineri sau chiar varstnici. Am mers aici, mai mult pentru odihna si pentru a nu face un drum lung. Parcul este situat intr-o zona impadurita si racoroasa, la cativa kilometri de Lausanne spre Geneva. Cu greu am gasit un loc de parcare la intrarea in parc, din cauza aglomeratiei foarte mari. Pe panouri, la intrare se poate urmari un plan bine pus la punct, cu harta parcului. 
Planul parcului
 Planul parcului

Primul lucru, o data ce am intrat aici, a fost sa mergem la zona de panorama, de unde am vazut toata frumustea Lacului Leman, precum si maretia Alpilor. Zona de panorama, este de fapt un mic balcon, de unde se poate vedea de sus si autostrada ce leaga Lausanne de Geneva. Imediat, langa aceasta zona panoramica, se afla o terasa plina de mese, unde multi oameni serveau mancarea adusa de acasa. In partea stanga am gasit un Parc de aventura format din multe trasee pentru copiii de diferite varste. 
 Flori
 Flori...
 Sculpturi
 Sculpturi...

Ceasuri...
Ceasuri...

Partea aceasta a parcului este numai buna de plimbare si odihna. In cealalta parte, un Miniland, ii asteapta pe copiii de peste 4 ani se se plimbe cu masinute si motociclete sau pentru a face o cursa cu barca, pe apa unei piscine imense, fiecare cursa cu doar 3 chf. 
Cu barcuta in piscina
Cu barcuta in piscina

Curse de masinute
Curse de masinute
  Piscina...
 Piscina...

Dupa Miniland, urmeaza terenurile de fotbal si petanque, iar apoi locul de joaca pentru cei mai mici copii. Balansoare, tobogane, corzi, doua mici tiroliene fac farmecul celor mici. 
Copii pe corzi
 Copii pe corzi

Tirolienele
 Tirolienele
Diverse aparate
 Diverse aparate

Nelipsita, ca in orice loc de distractie in Elvetia este si ferma cu animale: de la magari, capre, porci, rate, pui si pana la iepuri. Totul strans in jurul unui mic lac foarte dragut. Ne- atras atentia cativa porci imensi, probabil la peste 200 kg. 
Un mic lac
Un mic lac
Porci... la soare
 Porci... la soare
Rate
 Rate

Pentru a ne bucura si noi de Le Parc Pré Vert, am mers sa jucam minigolf, desi nu mai jucasem niciodata inainte. Pot sa spun ca m-am indragostit de acest joc frumos, dupa ce am parcurs toate cele 18 ture ale traseului. Este un joc placut pentru cei cu familie, pentru ca poate fi jucat chiar si de cei mici. 
La minigolf
 La minigolf
Pe unul din cele 18 trasee
 Pe unul din cele 18 trasee

M-a uimit respectul de care dadeau dovada elvetienii, chiar daca era foarte cald iar traseele erau toate ocupate, aveau capacitatea sa astepte ca ceilati din fata lor sa termine runda pentru a elibera traseul. De fapt, sunt lucruri normale care ar trebui sa fie si la noi... Tot aici se poate juca si ping-pong, iar o masa poate fi inchiriata cu 1 chf pentru o jumatate de ora.  Dupa atatea alternative pe care le ofera parcul, in centru se afla un restaurant foarte mare cu preturi rezonabile pentru Elvetia. 

Prin parc
 Prin parc
Restaurantul
Restaurantul
 Flori la tot pasul
 Flori la tot pasul

Am petrecut cateva ore bune in acest parc. A fost un timp frumos in care ne-am bucurat de multe lucruri, dar pot spune ca cel mai cel a fost la minigolf. Abia astept sa am ocazia sa joc din nou...



____________________________________________________
Sfaturi utile:

Adresa:
- Parc Pré Vert du Signal de Bougy, 1172 Bougy-Villars 

Parcare la intrare:
- in jur de 1 chf / ora

Minigolf:
- Adult parcurs 18 circuite: 7.5 CHF / Copil (pana la 12 ani): 5.5 chf
____________________________________________________

Vizualizare hartă mărită

Comentarii